2012. november 23., péntek

Nyuszit, de honnan?

Tenyésztőtől! Nem szaporítótól, tenyésztőtől! És semmiképpen sem állatkereskedésből! Ha megbízható tenyésztőtől vásároljuk meg kiskedvencünket nagyobb az esélye, hogy hosszú hosszú évekig élvezhetjük a társaságát.
Az állatkereskedések és a szaporítók nem foglalkoznak az egészséges genetikájú nyuszikkal, csak a minél nagyobb szaporulat, és az ebből befolyó jövedelem. Nem érdekli őket, hogy talán valaki az ő felelőtlenségük miatt ideje korán siratja meg a nyusziját, vagy költi a nyuszi beszerzési árának többszörösét állatorvosi kezelésekre. Gyakran az is előfordult, hogy testvér nyuszik véletlen (vagy akár szándékos?) párzásából származó nyuszit akarnak eladni.
Szóval, ha egészséges, genetikailag hibátlan nyuszit szeretnénk, akkor mindenképpen érdemes egy tenyésztőt megkeresni. Egy valamirevaló tenyésztő húsvét táján nem is ad el nyuszit. Sok szaporító ugyanis erre az időszakra időzíti a nyuszik születését, azzal se törődve, hogy esetleg túl fiatalon választják el az anyuktól a kicsiket, jelentősen csökkentve azok túlélési esélyeit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése