2012. november 23., péntek

Elhelyezés

Gyakran felmerülő kérdés, hogy hova tegyük a nyuszit? A törpenyulat nem javasolt kint tartani, ők inkább szobába való kedvencek. Ha kint szeretnénk nyulat tartani, célszerűbb a házinyúlra összpontosítani.
Szóval itt most a nyuszi lakáson belüli elhelyezéséről lesz szó.
Legjobb, ha a nyuszi ketrecét abba a helységbe tesszük, ahol mi magunk is a legtöbb időt töltjük. Próbáljunk neki egy olyan sarkot kiválasztani, ahonnan szemmel tud minden eseményt követni, mégis nyugta lehet, ha arra vágyik. Ne a legeldugottabb helyre tegyük, de ne is oda, ahol a legnagyobb nyüzsgés van. Mindenképpen huzatmentes helyre, mert a nyuszik könnyen megfázhatnak a huzattól és a széltől. Ne tegyük olyan helyre, ahol rendszeresen süt rá a nap, és nem tud előle árnyékba húzódni, illetve radiátor mellé se célszerű tenni.
Sok helyről hallottam panaszokat arra vonatkozólag, hogy nem tudnak aludni a nyuszitól, mert éjszaka zajos. Az én tapasztalatom alapján Artúr csendben van éjszaka, sosem zajong, pedig az ágyunk végében van a ketrece, de mindig tudunk tőle aludni. Nyuszija válogatja, a megrögzötten ketrecrágó nyusziktól tényleg nehéz lehet aludni. Ebben az esetben inkább a nappaliban érdemes őt elhelyezni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése